Klik om te vergroten! / Click to enlarge!

Terugblik Lydia Hogeling

 

In 2015 heb ik het initiatief genomen voor de muziekroute in het Statenkwartier; dit ter viering van het 100-jarig jubileum van de wijk. Ik was al betrokken bij de Kunstroute en ooit bij Dichters aan Huis en vandaaruit dacht ik: wat zou het leuk zijn om een muziekroute te organiseren, er wonen zoveel musici in de wijk, dat is het proberen waard.

 

Natuurlijk kon ik dat niet alleen en heb ik een leuk clubje mensen uit de wijk opgetrommeld. De eerste keer was meteen een succes: Het bestond uit twee dagen een componisten-dag en een musici-dag. We hebben veel plezier gehad in het organiseren ervan. De tweede en derde keer was het één zondagmiddag. Hoe leuk om om één uur ‘s middags met volkomen vreemde mensen in een huis te luisteren naar mooie muziek en daarna op straat allemaal mensen te zien lopen met de flyer in de hand op weg naar het volgende huisconcert!

Je ervaart de rijkdom in de wijk, het is simpel en dichtbij en zo makkelijk om elkaar te ontmoeten met muziek. Het verbindt, muziek raakt alle innerlijke lagen, kan luchtig zijn en zwaar. Het is vooral genieten, dat doen de bezoekers en de musici ook. Zij genieten van het geven van huisconcerten, sommigen zijn heel enthousiast en gastvrij, trakteren naast een mooi optreden op allerlei heerlijkheden.

 

Het organiseren is vergaderen, afstemmen, contact maken met de musici en de gasthuizen, onderling in de werkgroep de taken goed verdelen en vooral plezier hebben met elkaar. Wij zijn intussen een heerlijke groep vrienden geworden en ik ben ook blij dat zij de organisatie van de muziekroute voortzetten.

 

Na drie routes geef ik het stokje graag over. En natuurlijk zal ik de volgende route met mijn flyer lopen door het mooie Statenkwartier. Dank aan iedereen die dit tot een succes heeft gemaakt!

Terugblik Ruud van Beest

 

Eindelijk was het zover: de feestelijke Muziekroute Statenkwartier! Onder een stralende zon konden de bezoekers zich verplaatsen van het ene concert naar het andere. Er was een gevarieerd programma en op voorhand was duidelijk dat er keuzestress zou optreden.

 

Ik ging naar de nummers 1, 3, 5, 20 (en een Ierse toegift voor de straatbewoners, nummer 10). Met heel veel plezier heb ik geluisterd en gekeken.

 

Uit de reacties kunnen we opmaken dat de route een succes was: muziek door en voor wijkbewoners verbindt.