Crosby, Stills en Nash

het verhaal en de muziek

 

Per toeval komen David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash – drie jongens uit California, Florida en Engeland – elkaar tegen. Ofschoon ze nog maar half in de 20 zijn, zijn het gepokt en gemazelde muzikanten door hun verleden in The Byrds, Buffalo Springfield en The Hollies.

 

Op een mooie dag, begin september 1968, zingen ze voor het eerst samen in een huis in Laurel Canyon, het epicentrum van the Sound of the West Coast; eind mei 1969 komt hun eerst plaat uit waarvan er 2 miljoen verkocht worden; half augustus 1969 spelen ze – samen met Neil Young – op het legendarische Woodstock Festival – een optreden waarmee ze in een klap de woordvoerders van hun generatie worden.  Als klap op de vuurpijl wordt het tweede album – Dejà Vu – een van de grootste albums uit de pophistorie.

 

Dan valt de groep uit elkaar en – ondanks vele pogingen om er nieuw leven in te blazen – zal het niveau uit de eerste jaren nooit meer bereikt worden. Maar hun muzikale nalatenschap, met nummers als Suite Judy Blue Eyes, Carry on en Marrakes Express is groot.

 

Geert Vlietstra, Rob van Adrichem en Adrie Huissoon hebben een voorstelling gemaakt waarin zij het verhaal vertellen van Crosby, Stills en Nash, doorspekt met vele van hun nummers. Tijdens de Muziekroute Statenkwartier spelen zij een aantal van deze nummers. De hele voorstelling is natuurlijk te zien, te beluisteren en… te boeken! Ze spelen in theaters maar ook in de huiskamer. Geen plek is te gek. Bekijk de website: www.csnhetverhaal.nl.